U click, i'll click back!!

Wednesday

Tanam anak hidup hidup di hutan Amazon

Aku baru dapat email video tentang org asli kat hutan Amazon tu yang tanam anak hidup2.

aku sempat tengok sampai dia letak anak yang nombor dua aje..lepas tu terus tutup! Tak sanggup tengok lagi.

Ya Allah..takder belas kasihan betul ar derang ni..Peliknya zaman sekarang pon masih ade orang yang memperlakukan anak mereka macam tu..binatang pon tau sayangkan anak..
Kepercayaan kuno yang bersifat kebinatangan membuatkan mereka tidak berbelah bagi untuk mengikut ajaran itu.

Yang paling trajik nye....masyarakat sekeliling tengok je kejadian tu berlaku..takde saper2 halang.. Dan tukang rakam takkan tak leh buat ape...hanya rakam aje?
in case lar kan..menda tu cuma rakaman semula....
Aku still rasa berbekas di hati..

Paling aku tak boleh luper..masa dia letak anak pertama tu...dia libas parang...lepas tu tanam..tanah masih bergerak2 dari dalam..Ya Allah...sangat menyayat hati...hampir menitik air mata ibu...

Ya Allah , lindungilah anak cucu kami dari fitnah & sifat2 binatang...

2 comments:

POHON SEMALU said...

salam kak, minta tolong kak.. tolong hantaq video org asli tanam anak idup2 tu kat sy.. bole kak?.. ni email sy.. hawa_mahabbah@yahoo.com.my TQ kak..

Anonymous said...

masalahnya diorang ni orang asli. takut kang kalau kita halang, kita pulak yang ditanamnya. Biasalah, ada yang cannibal. Tu yang susah. Tapi itulah kehidupan, berbagai kepercayaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...